Menighedsrådsmøder 2019

Datoerne for de åbne menighedsrådsmøder fastlagt til 22.01, 21.03, 15.08, 02.10, 19.11 alle kl. 19.00 i graverhuset med undtagelse 02.10, der er kl. 16.30.

Nyt fra Gamborg menighedsråd

Det er altid en fornøjelse at få lov at fortælle om "livets gang" i og ved Gamborg Kirke. Vi har igen haft et godt forår, med mange gode fælles oplevelser i kirken og med udgangspunkt i kirken.

En lidt kold forårsdag - med solskin undervejs - blev gudstjenesten afsluttet med kirkevandring på Lillebæltsstien - en tur på ca 3 km, hvor der var forplejning efter de 2 km ved det lille grønne område i Dalen, Jens' corner. De mange friske vandrere fik suppleret den sidste del af turen med et påskeæg,  så man slet ikke opdagede,  at det gik op af bakke mod kirken igen.

Den 5. Maj blev 3 søde og flotte konfirmander konfirmeret her i kirken.  Det er en dejlig dag, kirken flot pyntet og hvor præsten altid har personlige ord at give konfirmanderne og vi kan se stoltheden lyse fra familie og venner, og alle glæder sig på konfirmandernes vegne til at sende dem videre ud på livets vej, hver især med deres smukke ikon og deres eget valgte ord.

Få dage efter nød vi "Cash i Kirken" - forårskoncerten - der igen i år sørgede for kirken og forsamlingshuset var fyldt op. En dejlig musikalsk oplevelse, krydret med historier fra Johnny Cash' forhold til religion og hans måde at leve på, alt imens at kirken og musikere var oplyst i "diskofarver". Det hele var med til at gøre koncerten rigtig god, og alle gik derfra med en oplevelse rigere.

Det er altid hyggeligt at samles i våbenhuset efter en god gudstjeneste og lige få hilst på de øvrige kirkegængere og det havde vi også mulighed for St. Bededag, hvor der blev serveret varme hveder og kaffe.

I våbenhuset har vi fået hynder på bænkene, dette er med til at give en lidt bedre akustik, men ikke helt godt nok, så vi er i tænkeboks hvad vi evt. mere kan gøre.

Personalet på kirkegården har som sædvanlig nok at se til, og vi kan med glæde, ved vort kirkesyn her i maj måned, stolt notere os at kirken og kirkegården fremstår i fin og vel vedligeholdt stand. Personalet kan altid kontaktes pr. telefon og de vil tilstræbe, at der er en at træffe om tirsdagen i Gamborg.

Vores nylig afholdte kirkesyn gav ikke anledning til de store bemærkninger, der er malerarbejde, såsom vinduer, døre der skal udføres, lidt reparation ved tagryg, alt sammen noget vi vil få lavet.

I kirken mangler vi stadig at få vore malerier tilbage i renset og restaureret stand. De bare vægge ser lidt triste ud. Så derfor nyd vores nyrestaurerede altertavle. Det er godt arbejde og alterbillederne er igen blevet virkelig flotte. Vi forventer at få de sidste billeder på plads omkring pinse.

I budget 2020 har vi et ønske om at arbejde mere med en kirkegårdsplan - hvordan kirkegården skal forme sig fremadrettet, da der er færre kistebegravelser. Vi ønsker stadig en kirkegård der er rar at komme på, og også en kirkegård der tilpasses fremtiden.

Med ønsket om en god sommer

Gamborg Menighedsråd

Ellen Rasmussen